Zwem4daagse 2017: 19 t/m 23 juni

zondag, 11 juni 2017

Zwem4daagse 2017 Zwembad de Bosberg

 

Wat is zwemmen toch leuk, wil jij een week lang plezier hebben in ons zwembad?
Zwembad de Bosberg organiseert voor de 43ste keer de Zwem4daagse.

Schrijf je snel in voor onze Zwem4daagse. Inschrijven/inleveren van de inschrijfformulieren kan bij de kassa van ons zwembad.

Als je meedoet heb je de keuze uit twee afstanden: 250 en 500 meter. Deze afstand dien je op de vier dagen te zwemmen. Je hebt dus één rustdag. Je kunt lekker in je eigen tempo zwemmen. De zwemtijd is op alle dagen van 18.30 tot 20.00 uur. Naast het zwemmen is er ook iedere avond een springkussen!

Mini-Zwem4daagse
Kinderen zonder zwemdiploma kunnen van 18.30 tot19.30 uur meedoen aan de Mini-Zwem4daagse. Hiervoor wordt in het instructiebad een spellenparcours uitgezet, waarbij de kinderen in groepjes op een speelse manier samen bezig zijn onder begeleiding van vier enthousiaste vrijwilligers.

Spelregels

  1. De te zwemmen afstanden bedragen 250 of 500 meter per dag.
  2. Deze afstand dient op vier dagen te worden gezwommen (rekening houdend met één rustdag).
    De afstand hoeft niet binnen een bepaalde tijd te worden gezwommen, je kunt lekker in je eigen tempo zwemmen.
  3. Het is toegestaan om tijdens het zwemmen uit te rusten, maar je mag het water hierbij niet verlaten.
  4. Het tijdstip waarop je vereiste afstand zwemt mag je zelf bepalen, je dient wel rekening te houden met de voor dit evenement aangewezen uren.
  5. Deelnemers die graag op een speciaal voor volwassenen gereserveerde tijd willen zwemmen, kunnen op de betreffende dagen van 13.00 tot 14.00 uur in ons zwembad terecht.
  6. Degenen die voor de eerste keer meedoen ontvangen na afloop een bronzen medaille, de tweede keer een zilveren medaille en de derde keer een gouden medaille.
  7. Er mogen tijdens het zwemmen geen hulp- of drijfmiddelen worden gebruikt.

Programma
Maandag 19 juni
Opening, uitdelen van kleurplaten
Zwemtijd van 18.30 tot 20.00 uur

Dinsdag 20 juni
Zwemtijd van 18.30 tot 20.00 uur

Woensdag 21 juni
Zwemtijd van 18.30 tot 20.00 uur

Donderdag 22 juni
Zwemtijd van 18.30 tot 20.00 uur
(inleveren kleurplaten)

Vrijdag 23 juni
Zwemtijd van 18.30 tot 20.00 uur
Medaille-uitreiking

Zwembad de Bosberg nu ook op instagram

Zwembad de Bosberg kun je nu ook vinden op instagram.
Dus tag ons #zwembaddebosberg en laat zien hoe gezellig jij het hebt op ons zwembad: www.instagram.com/zwembaddebosberg

Zwembad de Bosberg op instagram

Actief als vrijwilliger bij Zwembad de Bosberg

donderdag, 16 maart 2017

Zwembad de Bosberg in Swalmen is al bijna vijftien jaar een zwembad dat als stichting met vrijwilligers draait. De waardering hiervoor is groot vanwege de positieve reacties van de gasten en de vele uitverkiezingen als ‘mooiste buitenbad van Limburg’. Om de openstelling goed voort te zetten is het Zwembad de Bosberg op zoek naar meerdere ‘Vrijwillig badmeesters’. Mensen die gedurende een of enkele dagen per week in het zwemseizoen badmeester willen zijn in een team met meerdere badmeesters en toezichthouders.

De badmeester is het aanspreekpunt voor de badgasten. Je bent mede verantwoordelijk voor de veiligheid in het zwembad. Je houdt toezicht op de zwemvaardigheden en het gedrag van de zwembadgasten en bij gevaarlijke situaties treedt je actief op. Maar bovenal ben je de gastheer / gastvrouw waarbij de zwembadbezoekers zich prettig en veilig voelen.  We vragen de beschikbaarheid voor een dag per week in het zwemseizoen, goede gezondheid en basis-zwemvaardigheden. We bieden een professioneel opgezette maatwerkopleiding voor de situatie van Zwembad de Bosberg. Hierbij komen in 8 sessies ondermeer EHBO, BHV, reddend zwemmen en omgaan met publiek aan de orde.

Indien je interesse hebt of gewoon nadere informatie wenst kun je contact opnemen met voorzitter Frank Verkoijen via 06-15855159 of f.verkoijen@planet.nl. Ook is er informatie te vinden op www.zwembaddebosberg.nl.