Werkgroep Kassa en Werkgroep Financiën

Algemeen
Deze werkgroep is onderverdeeld in twee groepen. Een groep vrijwilligers, die achter de kassa zitten tijdens het zwemseizoen en volgens een rooster zijn ingedeeld. De andere groep vrijwilligers houdt zich bezig met andere “financiële zaken”, zoals de boekhouding en het verzorgen van de kassa-administratie. Deze werkzaamhden worden los van een rooster uitgevoerd.

Werkzaamheden Kassa
Sinds het zwemseizoen 2007 wordt de kassa bijgehouden met behulp van een geautomatiseerd kassasysteem. Dit systeem is speciaal voor Ós Zjwumbad ontwikkeld, met als uitgangspunt optimaal gebruiksgemak voor de vrijwilligers.
Met behulp van dit systeem worden de abonnementen gescand en worden toegangsbewijzen en tien-baden-kaarten ter plekke geprint. Ook de dagafrekening wordt met behulp van dit systeem gemaakt.
De kassamedewerkers verrichten ook allerlei voorkomende andere werkzaamheden, uiteenlopend van het verkopen van zwembandjes, tot het bellen van extra vrijwilligers bij extra drukte. Al met al een afwisselende taak waarbij van veel contact met onze gasten sprake is.

Werkzaamheden Financiën
De leden van deze werkgroep zorgen er onder andere voor dat elke dag tijdens het seizoen het kasgeld gebracht, gehaald en gecontroleerd wordt. Hiertoe worden dagelijks kasstaten bijgehouden.
Verder zorgen zij ervoor, dat de boekhouding bijgehouden wordt en dat alle verdere voorkomende administratieve zaken opgepakt worden.

Werktijden kassa
Er wordt in twee diensten gewerkt (een vroege en een late dienst). De werktijden beginnen 30 minuten voor de openingstijd van het zwembad.
Doordeweekse dagen vroege dienst: 12.30 – 15.30 uur, late dienst 15.00 – 18.00 uur (dinsdag: late dienst: 15.00 – 19.00 uur).
Weekenden: vroege dienst: 10.30 – 15.00 uur, late dienst: 14.30 – 18.00 uur.

Schoolvakantie
Zoals de weekenden.