Zjwaamsjlagerfees voor de VRIJWILLIGERS

vrijdag, 19 oktober 2018

Zaterdag 6 oktober was de VRIJWILLERSAVOND voor alle VRIJWILLIGERS met een eventuele partner of introduce voor Familiebad de Bosberg /ós Zjwumbad. En meer dan verdient want met ruim 43.000 bezoekers was het afgelopen seizoen het drukste jaar sinds het vrijwilligers bad 15 jaar geleden is gestart.

Het organiserend comité “De Spetters” had enorm zijn best gedaan met het thema Zjwaamsjlagerfees, want ook zij vinden dat de VRIJWILLIGERS dit echt verdienen. Tevens stond de avond in het teken van de voorzitterswisseling, Frank Verkoijen stopt na 16 jaar als vrijwilliger waarvan 13 jaar als voorzitter, samen met Cecile Nijskens zijn partner. Symbolisch droeg Frank het voorzitterschap via de NEPOMUK onderscheiding over aan Gerard Jongkman. De NEPOMUK onderscheiding werd in 2016 toegekend aan de VRIJWILLIGERS van het Familiebad De Bosberg. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan personen, verenigingen, instellingen of bedrijven die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Swalmer samenleving op initiatief van Vastelaoves Vereniging De Hopsjlokkers.

Na een ludiek interview met Frank Verkoijen door “de Spetters”, bedankte Gerard Jonkman uitvoerig de VRIJWILLIGERS, Frank Verkoijen en Cecile Nijskens. Met zo’n kleine 100 deelnemers werd er na de groepsfoto die avond flink gefeest, gedanst, gezongen, “geroeid”, was er een komisch loterij werd er lekker gedronken en vooral heerlijk gegeten met dank aan het team van ’t Klumpke. Het was voor “de Spetters “even improviseren want van de 3 optredens werden er 2 door omstandigheden geannuleerd. Kortom het Zjwaamslagerfees gereorganiseerd door het comité “De Spetters” van Familiebad De Bosberg voor de jongere en oudere vrijwilliger was heel erg gezellig!