Zwembad de Bosberg ontvangt Nepomukonderscheiding

maandag, 18 januari 2016

Op zaterdagavond 16 januari is tijdens de Bóntje Aovindj van de Hopsjlokkers de Nepomuk onderscheiding uitgereikt.
Deze onderscheiding wordt maximaal één keer per jaar uitgereikt namens de Swalmer gemeenschap aan iemand die zich belangeloos inzet voor de Swalmer gemeenschap.

Deze keer werd volstrekt onverwacht de onderscheiding symbolisch uitgereikt aan álle vrijwilligers die Ós Zjwumbad al jarenlang zo voortreffelijk weten open te houden. Namens al deze vrijwilligers mochten Frank Verkoijen en Cecile Nijskens deze onderscheiding omgehangen krijgen. Zij zetten zich ook al jaren volop in om te zorgen dat meerdere tienduizenden gasten per jaar kunnen genieten van het zwembad. De Hopsjokkers feliciteerden Frank en Cecile en moedigden hen aan er zo mee door te gaan.

In de spontane reactie van Frank op deze zeer verrassende gebeurtenis gaf hij aan dat hij deze onderscheiding inderdaad ook ziet als zijnde uitgereikt aan al de zwembadvrijwilligers. Uiteraard kon hij het ook niet nalaten om een oproep te doen voor nieuwe vrijwilligers. Tenslotte vertelde Frank dat we dit jaar grote plannen gaan uitvoeren in de vernieuwing van de machinekamer en als dat achter de rug is we weer jaren vooruit kunnen met het zwembad.
Een staande ovatie van het publiek benadrukte dat men het openhouden van Ós Zjwumbad voor de gemeenschap van Swalmen en omgeving zeer waardeert. Dat was een zeer bijzonder moment.

De uitreiking is hieronder te bekijken.

Gerard Jonkman